На пример, Вилијам Расел (1852-1940), во 1890 година, откри дека постојат микроби во и надвор од клетките на ракот.

Подоцна се откри дека микробите во внатрешноста на клетките на ракот се “плеоморфни”, што значи, тие ги менуваат формите и големините во зависност од pH во клетките на ракот.

Во 1931 година, добитник на Нобеловата награда за медицина беше доделена на Ото Варбург за неговото откритие во кое утврдува дека дефинирачката карактеристика на клетките на ракот беше на ниско ниво “ATФ енергија” (АТФ е направено во митохондриите на клетките и се нарекува “аденозин трифосфат”).

Во 1930 година, беше докажано дека ако микробите во внатрешноста на клетките на ракот се убиени, клетките на ракот ќе се вратат во нормалните клетки. Ова е откриено од страна на д-р Кралски распространет, микробиолог кој ја развил употребата на “хармонични фреквенции” да вибрираат микробите се додека “експлодираат” и умрат.

Наместо освојување на Нобеловата награда за откритието, лабораторијата и инвентарот на  распространетиот доктор беа уништени од страна на комбинираниот консензус на Администрацијата за храна и лекови (FDA) и Американската медицинска асоцијација (АМА).

Парите се проблемот и на ФДУ

Ова може да изгледа чудно за поголемиот дел од читателите. Зошто истражувач на ракот да биде затворен поради лекување на рак?

Се претпоставува дека конвенционалната медицина и фармацевтската индустрија се прилежерни во потрага по лек за ракот. Ништо не може да биде подалеку од вистината.

Она што тие се во потрага по се, изгледа се големи, огромни профити од продажба на своите патентирани хемикалии (на пример лекови).

Лекување на ракот не е на нивната агенда, бидејќи тоа ќе им намали во нивниот профит.

Значи, што точно е целта на Администрацијата за храна и лекови? ФДА е “приватна полиција” на фармацевтската индустрија. Нивната примарна цел е да бидете сигурни дека профитот на фармацевтската индустрија е заштитен, дури и ако тоа значи затворање на оние кои знаат како да се излечи рак, како што е докторот погоре.

Сето тоа е за патенти. Лековите направени од страна на фармацевтската индустрија може да бидат патентирани. Фреквенцијата на брановите форми и молекули во мајката природа не можат.

Патентите се главните двигатели на војната против природните лекови од страна на фармацевтската индустрија, ФДУ и АМА. Сите тие се “во кревет” заедно.

Медиумите се исто така дел од овој заговор. Лекарите намерно се прославија на телевизиските емисии и реклами во манипулирање свесно или несвесно за луѓето да се упатат во канцеларијата на лекар.

Модус операндите на медиумите може да се сумираат со еден човек кој бил експерт во разбирањето на пропагандни техники, имено Сталин.

“Никој не се разбира подобро од Сталин дека вистинската цел на пропагандата не е ниту да ги убеди ниту, пак, да ги убеди, но за да се произведе единствен модел на јавно говорење во која првите траги од необична мисла веднаш се откриваат како дисонанца.”

~ Алан Булок, во Хитлер и Сталин: Паралелни животи

Кога едно лице има дијагностициран рак, тоа не може да работи доволно брзо за да го види неговиот најблизок онколог. Медиумите ја имаат направено својата работа добро.

Значи, иако истражувачите бараат природни лекови за рак денес знаеме многу повеќе за болеста отколку во 1930 година, многу малку пациенти го почнуваат нивниот третман со природни лекови.

Научниците од Фондацијата за истражување на независен рак (ICRF) – Фондацијата непрофитно истражува природен лек – и тоа се оние кои открија како бактериите во внатрешноста на клетките на ракот се делумно блокирачки на енергијата АТП, како што е наведено подолу.

 

Со тоа знаење, тие имаат развиено повеќе од 25 природни третмани за канцер таргетирање и убиство на микроби во внатрешноста на клетките на ракот (како што самиот доктор вели) со што има враќање во нормалните клетки.

Протоколот вклучува повеќе од десетина други техники кои се синергетски со мед и куркума, бидејќи тие се исто така дизајнирани да се погодат и да се уништат микробите во клетките на ракот.

Протоколот може да се најде на веб страната на рак (www.cancertutor.com) заедно со уште неколку други природни третмани за канцер.

Покрај тоа, технологијата на Кралската распространетост, која исто така ги враќа клетките на ракот во нормалните клетки, веќе била пренесена и подобрувана. На веб-страницата на ракот, “високата фреквенција на RF протокол” е автоматска и врши сè на оригиналната полна фреквенција на генератори за да направи и многу повеќе.

Во заклучок, природните научници на медицина користат традиционални методи (на пример сок од морков со сок од репка малку измешани), како и технологија, како лек за ракот.

Постојат многу за рак природни медицински клиники, а веќе се повеќе од лекарите кои несвесно не си ја вршеле добро работата,  се префрлиле на природните лекови.

 

1116 Прегледи