432674

Дали е ова почеток на крајот за човештвото? Па, според францускиот волшебник Нострадамус и неговите предвидувања, Доналд Трамп е предвесник на апокалипсата.

Во 14 век мистичен, тој  напишал:

“Големиот безобразник, смелиот играч. Тој ќе биде избран за гувернер на армијата: храброста на неговите тврдења.

“Мостот скршен, градот ослабен од страв.”

Се разбира, некои луѓе ги изедначуваат  “безобразните, смели, играчки” Нострадамуски референци со Трамп. Повеќе загрижувачки сепак, е следниот дел од увидот на Французинот во иднината во која се вели:

“Лажната труба со прикривање на лудилото ќе предизвика Византија да ги промени своите закони”.

Повторно, луѓето имаат дадено бледа врска помеѓу античката грчка колонија на Византија, и грчките бегалци кои бегаат од финансиската криза во нивната земја. Тие исто така веруваат дека овој пасус укажува на анти-имигрантската реторика на Трамп, што секако убаво се вклопува.

Анти-Трамп активистите, исто така, успеале да  извлечат заклучок дека Доналд е  “третиот Анти-Хрис”, за кого Нострадамус зборува  во должина. Тој напиша дека појавата на овој човек (кој може да биде) ќе предизвика апокалипса. На кратко, Обама и Клинтон тврдеа дека Трамп ќе ја уништи Америка, но се чини дека некои се сомневаат дека тој ќе го уништи и  човештвото воопшто.

Но, пред да се шмрка со потсмев на оваа работа,  да не заборавиме дека нашиот француски пријател има прилично добра стапка на успех. Нострадамус е заслужен за предвидување на големиот пожар во Лондон, на Француската револуција, Втората светска војна и 9/11. Па можеби овие предлози за апокалипсата не се толку пресилни …

2231 Прегледи