Можеш да направиш од себе голема девојка / дечко и го знаеш тоа. Вашите пријатели секогаш ви кажуваат дека сте најдоброто нешто што оди по улицата.

Па како тоа сте уште сингл? Еве ги првите 8 причини зошто повеќето луѓе имаат проблеми со наоѓање или одржување на романтична врска:

ВАШИТЕ СТАНДАРДИ СЕ МНОГУ ВИСОКИ

2

Тоа е одлично да се има високи стандарди. Никој не би сакал да почне врска на која што тој / таа не е љубител и да се заглави во ситуација од која ќе се жали. Сепак, не постои такво нешто во смисла на стандарди кои се премногу високи, кои го прават ‘ тоа лице “невозможно да постои.

ЈА ИГРАТЕ ИГРАТА ТЕШКИ НА ДОФАТ

3

Дали би можеле да бидете зафатени кога ве бараат надвор? Дали вие се преправате дека не се грижите кога  навистина се грижите ? Играта на тешко да бидете добиени го прави тешко тоа да се најде вашата друга половина. Секогаш е подобро да се биде автентичен и да се покажат твоите вистински чувства.

ВИЕ СТЕ ПРЕЗАФАТЕНИ ЖИВЕЕЈЌИ ГО ВАШИОТ ЖИВОТ

4

Имате многу патувања, многу луѓе со кои треба да се исполните, многу проекти да се справите, и ќе имате за цел да одите во 30 земји пред да наполните 30. Вашиот распоред е премногу спакуван и тоа ве прави себе си недостапни за некој друг.

ВИЕ ПРЕМНОГУ СИ ГО САКАТЕ ВАШИОТ СИНГЛ ЖИВОТ

5

Додека вие сакате да имате дечко / девојка,  воедно сте загрижени дека имајќи таков еден ќе го промени животот кој ви е добро испланиран за себе. Кога мислите дека вашиот живот е веќе совршен, не сте подготвени да донесете некој друг во микс.

ВИЕ СЕ ГЛЕДАТЕ ИЛИ ДОПИШУВАТЕ СО ВАШИОТ ЕКС

6

Без разлика дали се уште се гледате или сонувате за вашиот екс, тој / таа поминале и ви оставиле ништо друго освен празен кревет. Поголемиот дел од времето, некој со кого се гледате ќе го фати ветрот, дека сте уште во љубов со вашиот екс и ќе се раздели од вас, пред да продолжи понатаму.

 МНОГУ СЕ ОСЛОНУВАТЕ НА ИМАЊЕТО НА ,,СИТУАЦИЈАТА’’

7

Дали сте изолирани во врска т.н зомби? Не добивате многу и по неколку месеци или дури со години, но не може да го завршите тоа? Раскинувањето може да биде тешко, но треба да се земе вашиот прв чекор надвор кон крајот на лошата врска и да се движите кон нова.

ВИЕ СТРАВУВАТЕ ДЕКА ЛУЃЕТО НЕМОЖАТ ДА СЕ ПОСВЕТАТ ТОЛКУ КОЛКУ ВИЕ

8

Ние живееме во култура каде одењето со некого се чини да има предност пред сериозната врска. Фаќајќи се со некој се чини дека е забавно и оние за една ноќ се правата експлозија. Гледаш дека е тешко да се најде ангажман во морето на луѓе кои едноставно не се за тоа.

ВИЕ СТРАВУВАТЕ ОД СТАНУВАЊЕТО ЗАВИСЕН ОД НЕКОГО

9

Некои луѓе ги избегнуваат односите со обврски, бидејќи тие се загрижени дека ќе станат зависни од својот сопружник. Всушност, ние сме сите тешко-жични за да станеме зависни, а трикот е во тоа да се најде вистинската личност од која ќе се зависи и да се ужива во престојувањето заедно.

 

2129 Прегледи