Лук Ајкинс ( Luke Aikins ) се призејми сигурно после скокот со висина од 7.620 метри од авион, но без падобран. Тој го држи рекордот во висина за скокање без падобран. Но како се изведува целиот тој процес?

  1. Скокот

Лук скока од авион кој се наоѓа на висина од 7.620 метри без падобран на него.

  1. Паѓањето

Тој достига брзина од 193 км/ч за време на две минутното паѓање.

  1. Системот за координација

GPS системот на неговиот шлем ја одредува неговата позиција во однос на другиот систем кој се наоѓа на земјата, кој е поврзан на мрежата во кој тој треба да слета. На мрежата има систем со светла кои индицираат црвена боја доколку тој не е во добра позиција и бели кои укажуваат на тоа дека неговата позиција е добра.

  1. Слетувањето

Секунда при слетувањето, Лук се превртува на неговиот грб. Тој слетува во полиетилна мрежа со димензии 30 x 30 метри која е осигурана над земјата со четири крана.

 

 

779 Прегледи