Може да се потсетиме, од блог постот, претходно од оваа година, насловен Европа дава напори во законодавството за да ги испрати ,,теоретичарите на заговори’’ во кампови за ре-едукација.  Предупредуваме дека договорот за цензура се турка во Европа од страна на американски извршни директори од социјалните медијални гиганти како Гугл, Твитер, Фејсбук, Микрософт и наскоро ќе се прави пат кој ке не носи кон нашите брегови. Тотален абсурд !!!

Тоа беше во Вторник 31 Мај, 2016 година, кога Европската комисија официјално објави партнерство со социјалните медиумски гиганти , и партиите го објавија она што се нарекува “кодекс на однесување” во врска со “нелегалниот говор на омраза”. Се смета во “говорот на омраза” онлајн: вклучително и расизам, ксенофобија, и / или мислења во врска со ова прашање, ќе се бараат итни мерки за да се донесе во рок од 24 часа на прекршокот, до и вклучувајќи ја и употребата на “превоспитувачки кампови’’. “Фејсбук, Твитер, ЈуТјуб и Микрософт, официјално кажаа дека партнерството со Европската комисија беше со намера да се борат за слобода на говорот со забрана на “алтернативните медиуми” од нивните платформи. Вреди да се напомене, дека денес,  оружјето на избор е најголем непријател на слободата а тоа е всушност само “политичка коректност”. Постои огромна движење нерегуларно  во Европа,  за сите социјални медиумски гиганти  каде се јавува “говор на омраза”. Што е говор на омраза? Се што не се вклопува во либералните медиуми или идеологија на социјалните медиуми.

Во следново видео, преку објаснување на најновите случувања на социјалните медиуми во врска со слободата на говорот, ние би прекинале некоја позадина на информации кои што се веќе во тек, како и Министерството за одбрана и листата блогери како поголема закана до САД од ИСИС. Исто така постои и една статија од prepareforchange.net со видео што оди понатаму во детали за тоа.

697 Прегледи