Кога ќе го слушнете зборот осаменик, првото нешто што може да ви дојде на ум е антисоцијална личност а можеби дури и потенцијален убиец. Благодарение на Холивуд, осамениците имаат лош рејтинг и се осудени за аутсајдери. Но тоа воопшто не е вистина. Да се биде осаменик не значи дека сте анти-социјални.

Има многу повеќе од тоа да се биде осаменик. Тоа може да биде цела личност само по себе. Еве неколку знаци дека сте без сомнение осаменик:

1. Не сте срамежливи, вие сте тивок … бидејќи вие сте повеќе слушател отколку зборувач. Го прифативте фактот дека не сте тип за дружење.

2. Ти си многу внимателен. Ти сакаш да ги гледаш луѓето и ги забележуваш малите нешта што другите не ги прават. Бидејќи не се дружиш толку многу, другата опција е да гледаш и да слушаш, поради што можеш потоа да им дадеш на твоите пријатели внимателни подароци и да го негуваш животот на начин на кој што треба.

3. Не мразиш луѓе. Ти навистина ги сакаш луѓето …Добро понекогаш знаат да те изнервираат. Но, не ти пречи да бидеш околу нив и да излегуваш со пријателите од време на време. Едноставно, ти едноставно претпочиташ осаменост, без тешки чувства.

4. Ти си фасциниран од светот околу тебе. Повеќето луѓе не знаат само колку уживате во животот и се што има тој да понуди. Вие верувате дека светот е прекрасно место, па дури и во сите свои несовршености, сеуште сте изненадени од светот околу вас.

5. Луѓето едноставно не можат да ве сфатат. Многу луѓе ве сметаат за мистерија затоа што одвај откривате нешто дури и за себе. Само оние кои се најблиски до вас знаат кој навистина сте вие.

6. Вашата личност има тенденција да се промени. Да се ​​биде во осаменост ви ја дава можноста да зборувате лично, бидејќи никогаш не сте се чувствувале дека треба да се согласувате со она што било популарно или мејнстрим. Не дека сте претенциозни или нешто слично, едноставно не сте заинтересирани.

7. Вашите нивоа на соѕвездие се преку покривот. Сатирата е твојот хумор за животот.

8. Вие сте природно роден размислувач … затоа што секогаш сте во вашата глава, наоѓате значење во сè.

9. Луѓето мислат дека само дома седите … и всушност не грешат многу во тоа. Вие уживате во тие денови каде што ќе останете дома со чаша вино, бирање на храна, и да, Нетфликс. Ништо не е погрешно со тоа, ако ме прашате мене.

10. Ти сакаш навистина премногу. Океј, можеби сакаш навистина, но не можеш да помогнеш. Имаш огромно срце. Само сакаш да сакаш, и покрај тоа што ја прифаќаш самотијата,  сепак ги прифаќаш оние што ги сакаш многу повеќе од самата самотија.

404 Прегледи