Планетата во која живееме и ја делиме е дива и убава во исто време. Таа поминува низ циклуси, таа е уништувач и давател на Животот, и таа е дом на милијарди видови – многу од нив сè уште не се откриени.

Значи, не треба да биде изненадување што на планетата редовно се случуваат чудни и навидум магични феномени. Од вулканска молња до реални “камени животни”, постојат многу фасцинантни случувања, кои, кога се фотографираат, се речиси премногу надвор од овој свет да се разберат. Следат 11 возбудливи примери:

1. Вулканска молња

 

2. Метански меури од мраз

3. Насип на гигант

4. Аспертура облаци

5. Камените животни на езерото Натрон

6. Биолуминесцентни бранови

7. Лесни светлосни столбови

8. Еукалиптус од виножито

9. Моераки камења

10. Живи карпи

11. Полиња од пајаковидни мрежи

323 Прегледи