1. “Кога некој друг те тера да страдаш, тоа е затоа што тој длабоко страда во себе, и неговото страдање се прелева. Не му е потребна казна; му треба помош. Тоа е пораката што ја испраќа. ”
2. “Луѓето имаат тешко време да им дозволат на другите да ги трпат своите страдања. Од страв од непознатото, тие претпочитаат страдање кое е познато “.
3. “Да се ​​биде убав значи да се биде. Вие не треба да бидете прифатени од другите. Треба да се прифатиш самиот себе. ”
4. “Бидејќи си жив, сè е можно”.
5. “Многу луѓе мислат дека возбудата е среќа …. Но, кога сте возбудени, не сте мирни. Вистинската среќа се заснова на мир. ”
6. “Моите постапки се мои единствени вистински предмети. Не можам да избегам од последиците од моите постапки. Моите постапки се основа на која стојам. ”
7. “Мора да сакаш на таков начин што личноста што ја сакаш ќе се чувствува слободна”.
8. “За да се откриеме за нас, треба да бидеме подготвени да ги напуштиме нашите ставови за нив”.
9. “Ние сме тука да се разбудиме од нашата илузија на одвоеност”.
10. “Ако сакаш некого, најголемиот дар што можеш да го дадеш е твоето присуство”
11. “Одржувањето на вашето тело здраво е израз на благодарност кон целиот космос – дрвјата, облаците, сè”.
12. “Разбирање значи отфрлање на вашето знаење.”
13. “Кога ќе почнете да гледате дека вашиот непријател страда, тоа е почеток на увид”.
14. “Некои луѓе живеат како да се веќе мртви. Има луѓе кои се движат околу нас, кои се трошат од нивното минато, преплашени од нивната иднина и заглавени во нивниот гнев и љубомора. Тие не се живи; тие се само некаков одење во стил натрупови. ”
15. “Во секој момент, имате избор, кој или ќе ве води поблиску до вашиот дух или подалеку од него”.

616 Прегледи