Босанско-хрватската граница е под постојани напади од вооружена банда со над 20.000 мигранти, изјави официјален претставник на Австрија Кронен Цајтунг.

Границата во Велика-Кладуса е само 224 километри од Австрија и повеќе од 20.000 мигранти се надеваат дека ќе ја прекршат за да се преселат во Централна Европа, велат експертите.

Според него, скоро сите мигранти се “вооружени” бидејќи “скоро сите имаат нож”. “Хрватите навистина се обидуваат сами да се справат со ова. Тие, исто така, ги поставувале специјалните сили на границата “, вели експертот.

Velika-Kladusa – Dozens of migrants clashed with Bosnian police Wednesday while trying to cross from Bosnia into Croatia and enter the European Union.#JobsNotMobs pic.twitter.com/DZh8r4VylJ

— bwspezi (@bwspezi) November 5, 2018

272 Прегледи