Само пред повеќе од една недела, откриени се слики што се појавија на кои се прикажува американската воена опрема која пристигнува во индустриското пристаниште Акаба во Јордан преку садот за превоз на возила “Гордост на слободата” додека се подготвуваат за годишната воена вежба “Егерски лав”. Но, дали враќањето на Џон Болтон сигнализира дека Јордан е важна игра  зошто се граничи со југозападниот дел на Сирија, но неодамна молчеше, додека сирискиот режим поддржан од Русија се прошири наспроти терористичките групи во источниот дел на Гута. “Сега, Јордан изгледа како да се подготвува за конфликт со Сирија, како што САД, вооружените сили неодамна извадиле големи количества тенкови и носители на персонал.

379 Прегледи