Ова прекрасно видео го говори Отец Ендрју Стивен Дамик, добро познат и популарен Антиохиски правоверски архиереј. Го израснал синот на евангелистичките мисионери.

Отец Андреј е одличен говорник и апологет, познат по својот блог, неговиот подкаст и неговата книга Православие и Хетеродокси, кои ние ја препорачуваме. Тоа објаснува како денешното Руско Православно христијанство кое е доста слично но и многу се разликува од протестантизмот, католицизмот и другите светски религии.

Во ова видео, тој објаснува 5 големи разлики меѓу евангелизмот и православното христијанство. Додека тој зборува за Евангелистите, особено, повеќето од неговите поенти се однесуваат на протестантската доктрина.

263 Прегледи