1: Избегнувајте ги сите канализирани информации и дефинитивно не се отворајте за канализирање

Се разбира, ќе ви бидат презентирани некои добри вистини во канализираните материјали, но тие ќе бидат ограничени, искривени и организирани на начин да ве заклучат во нешто поголема кутија отколку што сте биле претходно.

2: Заблудната позитивност никогаш не е корисна. Не ги потиснувајте “негативните емоции”

Не кријте се од сопствената содржина на сенка и не се обидувајте да го прикриете тоа со позитивно размислување. Кога темнината се издига од длабочините на вашата потсвест, нурнете се и вратете се на работа.

3: И најдобрите наставници поминале низ барем една “темна ноќ на душата”

Тие не секогаш можат да зборуваат за нивните мрачни ноќни искуства, но можете да ги слушнете и почувствувате во длабочината на нивната комуникација и нивната способност да се сочувствуваат и имаат разбирање за луѓето кои во моментов се борат со сопствената содржина на сенки.

4: Осигурајте се дека оној од кого учите го живее животот според неговите учења

Верувам дека сите духовни информации треба да се тестираат во лабораторијата на “реалниот живот”, така што тоа нема да биде само филозофија без практична примена.

Многу луѓе ја подучуваат филозофијата а сеуште не ја тестирале, ниту, пак, самите се тестирани како сила на нивната решителност.

5: Бидете трпеливи со своето патување. Споделете и поучете кога ја чувствувате длабоката желба да го сторите тоа, ниту една минута порано

Поминете го времето потребно за да научите корисни алатки и да ги користите за да работите на себе. Сфатете дека на вашето патување може да бидат потребни години за да созреете на ниво за точката од каде што ќе сте подготвени да им дадете водство на другите.

Дајте си доволно простор за да уживате во животот! Вие не мора да работите на себе секој ден и да негирате нови искуства.

Биди љубопитен, истражи, патувај, запознавај нови луѓе, заљуби се, исплаши го срцето, прави грешки, извинувај се, преземи ја одговорноста за сите твои постапки, споделувај ги твоите искуства со оние кои имаат уши да слушаат.

Еден ден “само ќе знаете” дека сте подготвени да ја преземете одговорноста да поучувате што знаете за другите. Во исто време, не го одложувајте ова непотребно. Вие не мора да бидете совршени за да им помогнете на другите. Всушност…

6: Вие никогаш нема да бидете совршени, па прекинете да се обидувате да бидете

Фокусирајте се на тоа да бидете најосновното јас, дури и ако луѓето во вашиот живот ви кажуваат дека “треба” да бидете нешто друго. Тие луѓе веројатно не се автентични, па не дозволувајте да ве контролираат.

7: Живејте го својот живот во интегритет и автентичност и грижете се за себе пред да се обидете да му помогнете на некој друг да ги реши неговите проблеми

Не прави компромис за себеси за да се направи некој друг да се чувствува подобро за себе. Несигурните луѓе ќе се обидат да ве задржат на нивно ниво, и најверојатно ќе треба да се оддалечите од нив, за да можете да се искачите до нивото на вашиот најголем потенцијал.

 

182 Прегледи