Ајмо Арханофоби, продолжете со читање. За оние што останаа на статијава, подгответе се да проголтате многу страшна (и, очигледно, сосема одвратна) вистина. Таа вистина е дека пајаците би можеле да изедат сите 7,2 милијарди од нас за само една година. Ако тие навистина, само посакаат да го направат тоа.

Ова откритие произлегува од извештајот објавен во Вашингтон пост. Според експертите, ако ја додадете тежината што ја јаде целата пајажина во светот во една година, тоа е повеќе од комбинираната тежина на секој човек на планетата. ДА токму така.

Истражувањето го водеа Мартин Нифелер од Универзитетот во Базел во Швајцарија и Клаус Бирхофер од Универзитетот Лунд во Шведска и Бранденбургскиот универзитет за технологија Котбус-Сенфтенберг во Германија. Тие ги објавија своите наоди во списанието Наука за природата во март 2017 година. Иако наодот не е нов сам по себе, сеуште е катастрофален и сосема шокантен.

324 Прегледи