Традиционалната христијанска молитва пред фудбалските игри беше забранета во 18 училишта низ САД по жалбата. Молитвата која беше водена од учениците, која е долгогодишна традиција во американските училишта, сега е укината поради жалба од организација надвор од христијанската заедница, според христијанската комисија за прогонство, Меѓународната христијанска загриженост (МКС). Постапникот Родни Грин објасни откако кластерите од 18 училишта во Алабама разговараа за опции со слоеви по анонимната жалба, одлучија да ја забранат молитвата.

264 Прегледи