Холивудската актерка Анџелина Џоли најавува дека можеби ќе размисли за кандидат за претседател на САД во 2020 година. Актерката и застапникот за човекови права одбива да отфрли скок во нејзината политичка кариера со претседателска кандидатура. За време на британската радио емисија, Џоли откри дека нејзината кампања за 2020 година не е надвор од рамките на можноста. За време на интервјуто за програмата на Би-Би-Си во Лондон, Џоли рече дека би ја отфрлила идејата за политички амбиции пред 20 години, но сега ќе оди до таму до каде што ќе смета дека е потребна.

143 Прегледи