Ангела Меркел предложи земјите дека треба да бидат подготвени да се откажат од контролата над нивните граници кон Европската унија во друг напад против Брегзит. Германската канцеларка се закани дека ќе го попречи излезот на Британија од ЕУ, сугерирајќи дека земјите треба да бидат подготвени да направат отстапки во ” уредена постапка “. Германските граѓани ја напуштаат земјата поради катастрофални отворени граници на Меркел. Канцеларката минатиот месец објави дека нема да бара повторен избор кога нејзиниот мандат ќе заврши во 2021 година, бидејќи притисокот од граѓаните се зголемува над нејзините катастрофални имиграциски политики.

Г-ѓа Меркел изјави дека земјите што мислат дека “можат самите да решаваат се едноставно националистички, а не патриотски, бидејќи” само размислуваат за себе “.Тоа е национализмот во најчиста форма.

“Ова не е патриотизам. Бидејќи патриотизмот е ако ги вклучите другите во германски интерест и ќе ги прифатете победничките ситуации WIN – WIN. “

233 Прегледи