Атонските монаси за првпат на 30 јануари ја прославија Божествената Литургија на источната страна на континентот на Антарктикот, пишува Сојузот на православните новинари.

Беа снимени снимки од посетата на монасите, и видеото е објавено на канал на Јутјуб на Информативниот портал на Света Гора.

201 Прегледи