Снег, Молитва, Скијање, Сауна, Спа – За екстра поволна цена патувај во Банско-Рилски Mанастир

Добредојдовте во Банско

Со изградбата на Банско какво што е денес, Банско стана највисокото и најдоброто бугарско скијачко одморалиште со најголем и најиздржлив снег во земјата. Сонцето, фантастична спортска ски-култура и траките на височини од 900 до 2600 метри секоја зима ги извлекуваат локалните жители, околните соседи, како и Британците и Русите. Како што се зголемуваат се повеќе и повеќе хотели, преголемото развивање во Банско ги загрижува луѓето. Пирин планината добива силни бурни моменти во скијачката сезона; очекувајќи тесни грла во редот на главниот лифтофон од градот.
Сепак, Банско не е безлично одморалиште. Камениот и стариот дел на градот е испакнат со куќи од национално преродување од 19 век и достојни музеи. Овие камени и дрвени куќи биле поткрепени со ѕидови во тврдината, некогаш држејќи скриени бегалски патеки, заштитувајќи ги своите жители од Турците.

За разлика од многу други ски градови, Банско не хибернира во лето и прави погодна основа за истражување на чистиот национален парк на Пирин, јужно од градот. Посетителите опожарени од Банско можат да се надеваат дека развојот ќе се смири, за да се зачува ликот на овој снежен и сончев град.

  

346 Прегледи