Неполитичките настани се повеќе се политизираат од страна на познати личности кои се очајни да ги продолжат своите кариери со некакви испади. Како што се очекуваше, 70-та Годишна Еми награда не беше исклучок од овој тренд, бидејќи шоуто започна со убиство од политички шеги. Една “шега” од ко-домаќинот Мајкл Че остави многу гледачи навредени од сите страни.Тој ги прими наградите со ѕвездата од “Сабота вечер во живо” Колин Јост и за време на неговиот отворен монолог, Че рече дека неговата мајка одбила да го гледа шоуто во понеделникот вечерта.

“Мајка ми не гледа”, рече Че. “Таа вели дека не сака да гледа бели награди, бидејќи вие не му се заблагодарувате на Исус доволно”.

“Тоа е вистина”, продолжува тој. “Единствените бели луѓе кои му се заблагодаруваат на Исус се републиканци и поранешни затвореници”.

367 Прегледи