Човекот на Обама, Збигњев Бжежински, глобалистичкиот инсајдер на новиот светски поредок, го стави ова прашање нагло, тврдејќи дека сега е потешко да се контролираат, а полесно да се убијат, еден милион луѓе.

Поточно, тој рече дека “новите и старите сили се соочуваат со невидена ситуација”; “леталитетот на нивната моќ е поголем од кога и да е”, но, за жал, за глобалистите на NWO, нивниот “капацитет да се наметне контрола над политички разбудените маси на светот е на историско ниво”.

Свеста на човештвото се зголемува.

Луѓето почнуваат да размислуваат за измамата. Масите се спротивставуваат, не се придржуваат и не се борат назад, а тоа е токму таквото однесување кое на контролорите ќе им биде отежнето да ја спроведат својата агенда на NWO на една светска влада, поддржана од една светска валута и армија, со целосно микрочипувано население.

Бжежински рече дека “во претходните времиња беше полесно да се контролираат милион луѓе, буквално, отколку физички да се убијат еден милион луѓе”, додека “денес е бесконечно полесно да се убие еден милион луѓе отколку да се контролира еден милион луѓе”.

За NWO, кои се во голема мера во еугениката и депопулацијата, не е голема работа да се убие еден милион луѓе.

Нивниот план  е да се намали светското население на 500 милиони, многу “податлив” износ.

Во свет полн со неверојатна темнина и корупција, ова е нешто за што треба да се оптимисти. Ние Луѓето станавме доволно свесни дека почнуваме да го завршуваме нашето ропство и да избегаме да бидеме контролирани и совладани.

Може да продолжи патувањето кон поцелосна свест. На крајот, човечкиот дух на сила и љубов ќе преовладува; но во меѓувреме има многу работа што треба да се направи.

634 Прегледи