Претседателот Трамп го препозна Ерусалим како главен град на ционистичката држава и сега го прекршува договорот на САД со Иран, што Европа ги оспорува. Се разбира, ставовите на владите на Велика Британија, Франција и на Германија не се сметаат за ништо: тие биле само окупирани американски вазали уште од 1945 година: сите знаеме што рече еден американски дипломат, Викторија Нуланд, за целата ЕУ. За неколку часа друг американски вазал, по нарачки на САД, нуклеарен Израел, ги нападна иранските системи за оружје во Сирија со американски авиони и бомби. Територијално-алчните Израелци можеби се подготвуваат за инвазија на таа тажна земја, каде што САД и нивните тирански и фанатички вазали од Саудиска Арабија и Катар потрошија една милијарда долари годишно, обука и вооружување на муслимански терористи.

Така планот на неоконците од 2001 година за “изземање” на седум земји за пет години, Ирак, Сирија, Либан, Либија, Сомалија, Судан и на крај Иран, се приближува до завршувањето.

Навистина, тоа траело многу подолго од пет години, но американскиот тероризам (кодно име “шок и стравопочит”, Хитлер го нарече Блицкриг). Хаосот резултираше; милиони се мртви или осакатени; милиони станаа бегалци; терористичките единици ја контролираат поголемиот дел од областа, вклучувајќи го и Авганистан, каде што американската марионетска влада контролира малку надвор од Кабул; целиот Блиски Исток е во војна. Нафта и гас се добиени, но ционистичкиот план за обнова на храмот во Ерусалим се соочува со имплементација.

Проблемот е што Иран е голема и моќна земја, која може да има нуклеарно оружје; во секој случај неговите двајца заштитници, двете Големи сили, Русија и Кина, имаат нуклеарно оружје. Кина нема да дозволи пристап на САД кон Иран од стратешки причини. Русија нема да дозволи ционистите повторно да го изградат Храмот поради религиозни причини. Овој пат светот е на раб на нож, донесен до работ на Армагедон од страна на американските неокони.

Православен Архиереј Ендрју Филипс ( Андреј )

428 Прегледи