Хирург од Русија се пофалил како изградил бизнис вреден 1,2 милиони фунти годишно и на богатите туристи им ја понудил шансата да ги убијат загрозените животни како нивни трофеи. Џорџ Рагозин, инаку познат како “луд русин”, нуди странски пакети кои им дозволуваат на елитите да пукаат Лавови, носорози и сето тоа вклучува и сместување, храна, пиво и вино – плус дневна услуга за перење. Пакетите започнуваат од 5.000 долари за десет дневниот сафари, кој вклучува ловење на диви ѕверови и зебри и 21.000 долари за лов на машки и женски лав. Најскапиот пакет е 550.000 долари, каде туристите добиваат опција да убијат црн носорог, критично загрозен вид на нашата планета кој пак резултира во други катаклизми. Бидејќи се удира на Кодот на самиот Универзум.

384 Прегледи