Ватикан е под контрола на најголемиот поредок и језуитите многу долго време. Језуитите биле создадени во 1534 година за да служат како “контрареформација” – раката на Црквата која би помогнала во борбата против муслиманите и протестантските реформатори.

Сепак, тие се бореа со шпионажа. Језуитите беа протерани од најмалку 83 земји и градови за субверзија, шпионажа, предавство и други слични работи. Самуел Морс рече дека Језуитите биле стапките на војниците во Планот на Светиот сојуз (Европа и Ватикан) за уништување на Соединетите Американски Држави (Конгресот на Виена).

Маркиз Лафајет изјавил дека Језуитите биле зад повеќето од војните во Европа и дека тие ќе бидат оние што ќе се ослободат од САД.

Шефот на Језуитите се нарекува Супериорен Генерал, бидејќи тој е најмоќниот човек во светот. Тој ги издава командите дури и на шефовите на државите и тие се движат. Ова е човекот и организацијата кои се решени да ги соборат САД предводени од отецот. отец. Томас Х. Смолих, С.Ј., Претседател на американската језуитска конференција.

Под Смолих е отец. Дејвид С. Сианчимино, С.Ј., лицемер провинциски на Њујорк. Тој е на врвот на Језуитите во Соединетите Американски Држави, бидејќи Њујорк е главен град на моќта на Језуитскиот орден (затоа беше избрана како зона за 9/11).

Еве, Сианчимино (и Језуитите под него) го контролираат Вол Стрит, NYSE и Федералната резервна банка. Тој го контролира архиепископот Тимотеј Долан, најмоќниот католички чиновник во САД кој не е лицемер. Тој е окултист, како и многу други врвни Језуити.

Отец Џејмс Е. Грумер, СЈ, е генерален советник за Друштвото ( заедницата ) на Исус и помошник на лицемерите во Рим.

Беше назначен за помошник професор по историја на Универзитетот Крејтон во Омаха, Небраска, во 1989 година и служеше како ректор на Кампјон хаус, заедница за формирање на лицемери во Крејтон, од 1989 до 1991 година. Во 1991 година тој стана ректор на заедницата на лицемерите Крејтон подготвителната школа, но се врати на наставата на Крејтон Универзитетот во 1994 година.

Следната година, тој стана socius (асистент) на Висконсинската провинција на Друштвото на Исус. Тој беше прогласен за провинцијал на провинцијата Висконсин во 2001 година. Во 2005 година тој беше назначен за генерален советник и регионален асистент на Врховниот генерал на Језуитите за Помош во САД.

1617 Прегледи