Трамп, Ердоган, Тереза Меј, многу наши меѓу кои и Љупчо Ѓорѓиевски, како и многу други квалитетни политичари, активисти, верници, спортисти, дигитални вуајери и номади, луѓе од целиот свет, од сите вери, раси, партии, од сите нации си приклучуваат на едно ново движење кое се бори против Соросоидните, Ротшилдови, Психопатски и Лгбт структури, како и целиот Имигрантски бран, елита и структури кои не застануваат и се ван-контрола. ЕКР се бори за достоинството на секоја нација во еден силен и закрепнат сојуз. За една нова Европа. Имаат десничарски ставови обвиени во да речеме либерална ,,светла” обвивка.

Центарот за акција на расата и економијата (ACRE) е центар на кампањи за организации кои работат на пресекот на расната правда и одговорноста на Волстрит. Екр обезбедува истражувачка и комуникациска инфраструктура и стратешка поддршка за организации кои работат на кампањи за добивање на структурни промени со директно преземање на финансиската елита, која е одговорна за ограбување на заедниците на бои, уништување на заедниците на работничката класа и наштетување на нашата животна средина. ЕКР соработува со локалните организации од цели Соединетите Американски Држави кои работат на расна, економска, еколошка и образовна правда -кампањи за да помогнат да ги поврзат точките помеѓу нивните прашања и екононскиот капиталистички центар Вол Стрит, така што секој од локалните напори се хранат во широко национално движење да се одржи одговорност за финансискиот сектор.

Екр се приближува до целата работа преку експлицитна расна леќа. Тие веруваат дека расата и класата се суштински поврзани и дека не е можно да се поправат структурните проблеми во нашата економија на неутрален начин. Финансиската и корпоративната елита го користи структурниот расизам, а особено ги насочуваат заедниците на Црните и Латиното, за да не делат и да нè поткопаат едни против други додека ги уништуваат нашите средства за живот. Не можеме да постигнеме економска, еколошка или образовна правда додека не се спротивставиме на структурниот расизам и ги превземеме нашите барања директно на финансиската елита која профитира од кризите во нашите заедници. Во Екр, се посветуваат токму на тоа.

Институтот АКРЕ ( ЕКР ) се обидува да ја намали расната и економската нееднаквост и да ја промовира економската и расната правда преку јавно образование, истражување и застапување; обука на организации во заедницата за прашања од областа на економската и расната правда и стратегии за застапување; поддршка на организациите во напорите за застапување во заедницата; и одржување на конференции за прашања од областа на економската и расната правда. Ние соработуваме со организации во заедницата, синдикати, групи за организирање на интернет, политички / истражувачки групи, дигитални активисти, организирање мрежи и јавноста за да ја придвижиме нашата работа напред и да им помогнеме да станат дел од едно големо движење за укинување на структурната дискриминација и освојување ресурси и правда за заедници на бои и работни заедници.

Институтот ACRE е 501 (c) 3 организација, регистрирана во Чикаго, Ил.

2203 Прегледи