Ви го презентираме Човекот Убер!

Технолошките достигнувања поминаа долги патишта, а во последниве години, навистина, тоа веќе се некои бизарни улици, ако ме прашувате мене. Секој што го гледал Црното огледало ( Тв-серија ), ќе се согласи кога ќе кажам дека доаѓањето на времето не мора да биде благословено од боговите на разумната технологија.

На пример, имате екстремно напредни и сложени кукли кои ќе ја заменат човечката интимност, имате апликации кои ви дозволуваат да нарачате речиси сè дома, со што ќе ја исклучите потребата за дури и минимална размена со луѓе кои се занимаваат со задачи како што ве воодушевуваат или пак вашата храна или дури и преземање на вашите наредби.

И сега, благодарение на “човекот-убер”, дури и не мора да бидете социјални сами по себе. Еден сурогат ќе ја прикачи маската на iPad за неговото / нејзиното лице и ќе оди во социјални ситуации, овозможувајќи ви да видите што гледаат и уживаат, без дополнителен багаж на излегување и всушност да се биде во моментот и на лице место.

Таа, исто така ви помага да ги проследувате оддалечените корисници, a.k.a. вашиот, глас. Рекимото објави дека експериментот е изненадувачки природен.

Рекимото, сепак, сугерира да изберете сурогат со тип на тело сличен на вашиот за оптимално искуство.

Употребата ќе биде таква: пријателот ве поканува на нешто што не сакате да го посетите. Не грижете се, користете ја ChameleonMask за да се здобиете со човечка рубина или сурогат и искористете го / неа за да одите на настанот што го мразите, со што нема да ризикувате да го оттргнете вашиот пријател.

Тоа не е нова идеја, а далечинското живеење и сензорни уреди се веќе некое време присутни. Но, она што е, ова е веројатно првиот пат кога ова е сфатено сериозно.

Кој знае, можеби во наредните години, секој што може да си го дозволи тоа, само ќе живее по каучи, бидејќи нивните животи ќе ги водат други луѓе.

Луди, луди времиња.

https://twitter.com/haleylaurenross/status/958600531974475777/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E958600531974475777&ref_url=https%3A%2F%2Ftruththeory.com%2F2018%2F12%2F28%2Fwill-you-choose-a-human-uber-to-live-your-live-for-you%2F

177 Прегледи