Европското општество е преплавено од мигранти од Северна Африка, Источна Азија и од Блискиот Исток. Во 2015 година, над еден милион имигранти направиле нелегален пат во Европа, патувајќи по копно и море.

Мигрантите од земјите разурнати од војната, вклучувајќи ги Ирак, Авганистан и Сирија, ги искористуваат отворените граници во Европа.

Граѓаните од Германија, Грција, Бугарија, Италија, Кипар и Шпанија го губат своето културно наследство бидејќи нивните заедници се принудени да ги сместат сите мигранти.

Овие земји не успеваат да ги проверат бегалците и не ги земаат предвид реперкусиите на бесцелно поплавување на заедниците со раселени мигранти. Економските можности и ресурси се исфрлаат од европските граѓани на кои им е кажано да се интегрираат со оној што шета низ отворените граници.

276 Прегледи