Воените тензии, обвинувањата од сајбер шпионажата, војна за пари на ваква валута; со секој изминат ден, насловите прикажуваат убедлив портрет на нова студена војна меѓу Кина и Западот.

Но, дали ова површинско ниво е реалност на целата слика, или дали има подлабоко ниво на овој конфликт?

Дали Кина е противник на глобалниот владин систем на Новиот светски поредок или соработува со него?

Погледнете го овој документарен филм.

384 Прегледи