Овие бувови се уште еден вид што се врзува за живот, меѓутоа, за разлика од пингвините, овој вид понекогаш се разведува. Значи, што може да предизвика вакви љубовници да се разделат? Неуспешното одгледување на пиленце-бувче-детенце. Ако пар успешно подигне група на пилиња кои се поклонуваат тие ќе се држат заедно.

Меѓутоа, ако одгледувањето на птици не оди премногу добро, најверојатно ќе се поделат. Ова може да се сведува на бројот на произведени јајца или на ниската стапка на преживување на пиле. И тоа нема да потрае долго за парот да се повика еден ден.

Една година од разводот во бракот е сè што е потребно за двојката да се јави како се откажува. Освен тоа, мажот обично го добива законот за да го задржи гнездото.

439 Прегледи