Отец Дмитриј Смирнов  е еден од најпопуларните свештеници во Русија. Тој е следен од многу луѓе и е премногу активен на телевизија, радио и на неговиот youtube канал.

Не само што е забавен за гледање, тој исто така зборува за работи за кои многумина молчат. Најчесто е многу критички настроен кон ЛГБТ заедницата и абортусот, а домашното школување е она кое најмногу го брани.

Отец Дмитриј често знае во јавноста да каже дека Русија мора да се насочи кон монархијата, бидејќи демократијата е измама од која корист имаат само богатите.

Во прилог ви нудиме видео запис од изданието на Дмитриј Смирнов во едно политичко “talk show” во кое тој потенцира дека монархијата треба да биде онаква каква што била во Византија!

504 Прегледи