Класата “Диносаурија” првично беше дефинирана од “Сер” Ричард Овен од Кралското друштво, и началник на Британскиот музеј за природна историја во 1842 година.

Со други зборови, постоењето на диносауруси прво беше шпекулативно претпоставувано од страна на мулти-витезот или главата на музејот “случајно” во средината на 19-тиот век, за време на врвот на еволуционизмот, пред да се пронајде единствен фосил на диносаурус.

Масонските медиуми и главната медиумска публика во светот мораа да работат на разоткривање на приказни за овие претпоставени долго загубени животни, а потоа и овде, 12 години подоцна во 1854 година, Фердинанд Вандивеер Хајден за време на неговото истражување на горната река Мисури, најде “доказ” на теоријата на Овен!

Неколку неидентификувани заби тој испратил до водечкиот палеонтолог Џозеф Леиди, кој неколку години подоцна ги прогласил дека се од древно исчезнатиот “Траходон”, диносаурус (што иронично значи “груб заб”).

Прво, треба да биде неопходно да се каже дека е невозможно да се реконструира целото хипотетичко античко животно врз основа на неколку заби!

Но, уште поважно, сомнително е дека безброј антички рептили / птици и рептили / цицачи преодни форми кои се неопходни за расцутената теорија на еволуцијата, ќе бидат претпоставени, а потоа полесно ќе бидат “откриени” од екипи на еволуционистички археолози кои пак намерно бараат да се најдат такви фосили!

И уште повеќе е сомнително, таквите фосили наводно постоеле милиони години, но никогаш не биле пронајдени или познати на било која цивилизација во историјата на човештвото до масонската ренесанса на еволуционизмот во средината на 19-тиот век!

Погледнете го овој спектакулраен документарец.

 

408 Прегледи