Фашизмот веќе долго време се приближува кон развиениот свет. Тој доаѓа во форма на влади кои можат да ја читаат секоја е-пошта, GPS во секое време, да ги следат сите ваши колективни чекори, секој индивидуален чекор, дури и подобро ги познаваат вашите интернет навики.

Ако одлучат, можат да соберат многу информации и да ги искористат против вас, особено ако станете “непријател на државата”, или оној кој ги загрозува интересите на глобалната елита.

Ова е како да живеете во Северна Америка, а повеќето луѓе станаа свесни за тоа со протекувањето на информациите од страна на Едвард Сноуден. Имаше и многумина што го разнесоа свирежот пред него, некои што не живееја долго по фактот.

Она што се случува тука е крајно погрешно. Мерките за национална безбедност продолжуваат да се зголемуваат како директен резултат на “тероризмот” во многу форми, од обични напади и бомбашки напади до масовни престрелки. Сите тие продолжуваат да се зголемуваат како никогаш порано, особено во САД.

Кога станува збор за тероризмот воопшто, настаните како 9/11 служеа како масовно разбудување на повик за граѓаните, правејќи ги свесни за терористичкиот напад под “лажно знаме”, каде што група моќни луѓе организираат настан за нивните надворешни мотиви и вината ја префрлаат потоа на друг.

Некои од најновите вести кога станува збор за надзорот излегуваат од Кина, каде што роботизираните дронови во форма на гулаби шпионираат луѓе одозгора.

“Извори им порачаа на South China Morning Post дека повеќе од 30 воени и владини агенции ги распоредија птиците слични на беспилотни летала и сродни уреди во најмалку пет провинции во последниве години.

“Еден дел од земјата што ја виде новата технологија која е широко користенa е автономниот регион Ксинџијанг Ујгур во западниот дел на Кина. Огромната област, која граничи со Монголија, Русија, Казахстан, Киргистан, Таџикистан, Авганистан, Пакистан и Индија, е дом на големо муслиманско население и одамна е видено од Пекинг како жариште за сепаратизам. Како резултат на тоа, регионот и неговите луѓе биле подложени на тежок надзор од централната власт.

“Новата програма” шпиони птици “, кодирана под името” Dove “, ја води Сонг Бифенг, професор на Северозападниот политехнички универзитет во Ксијан, главниот град на провинцијата Шанкси во северозападна Кина.”

Секоја роботска птица има GPS систем, камера со висока дефиниција и систем за контрола на летање поврзан со сателити кои овозможуваат далечинско управување. Тие исто така се опремени со електричен мотор за да го напојуваат својот лет.

“Еднаш опремени со оружје, малечките борбени бродови без екипаж можат да го нападнат непријателот во голем број, слично на беспилотните летала”, рече Ли Џи, кинески поморски експерт.

Тоа не звучи премногу добро.

Која е вистинската цел на надгледувањето ?

Значи, ако не е за национална безбедност и не е да нè заштити од опасност, за што постои ова масовно надгледување?

449 Прегледи