Продолжение на Статијата “Заспаниот пророк”, пред 80 г. ја претстави улогата на Путин во запирањето на Третата Светска Војна

Дури и пред Втората светска војна, се чини дека Кејси ја предвидел потребата Русија да се развива духовно на некој начин за да може да се спротивстави на распаѓачките морални вредности на капиталистичкиот Запад и да ја одигра својата улога како голема надеж на светот.

Кејси беше запрашан: “Што треба да биде ставот на таканаречените капиталистички нации кон Русија?”

На верскиот развој на Русија ќе дојде поголема надеж на светот. Потоа, оној или групата, која е поблиска во нејзините односи, може подобро да се вклопи во постепените промени и конечното решавање на условите за владеењето на светот. (3976-10)

Шест месеци подоцна, беа презентирани дополнителни информации кои помогнаа да се разјаснат овие претходни предвидувања.

Од Русија, гледате, може да дојде она што може да биде основа на поширока религиозна мисла или тренд … (3976-12)

Кога Хју Лин Кајс праша за руската ситуација во јуни 1938 година, му било кажано:

Ново разбирање има и ќе дојде до проблематични луѓе. Тука, заради јаремот на угнетување, поради самото задоволство, ќе се појави уште една крајност. Само кога постои слобода на говорот, правото на обожавање според диктатот на совеста – се додека не дојде до нив, сепак ќе има внатрешни превирања. (3976-19)

Во суштина, Кејси се чини дека се однесува на Русија по судењата под советско владеење и колапсот на Советскиот Сојуз, како и потребата светот да се врати во хуманистичките вредности за да се ослободи од угнетувањето на сионистичките картели што биле во организирање против човечката раса со векови.

Кејси вели дека во тоа време од Русија ќе дојде некое духовно водство, еден вид став кој ќе овозможи транзиција на овој калибар, без да мора да се доживее гарантираното уништување на која било светска војна.

Путин во најдобар случај не е светец и не постои потценување на потенцијалот за измама од било која националистичка организација, но во истражувањето на главните играчи на теренот во моментот, кога човечката раса тече на раб на остриот нож, Путин се чини дека донесува нешто на масата што другите светски лидери не го размислуваат … здрав разум.

И како би изгледало духовно раководство во луд свет? Најпрвин ќе се појави како здрав разум. Секако.

“Аристотел дури оди дотаму што вели дека здравиот разум е тој од каде потекнува свеста. Значи, ако едно општество е во недостаток на здравиот разум и нема совест, морал, емпатија, свесност, креативност, вкус, проникливост или љубов, како некој предлага таков да владее со население? ”

Акциите на Путин во Сирија го прават најчестиот разум, меѓу достапните опции. Веќе веројатно ја спречил инвазијата врз Сирија од страна на Турција, проверувајќи го претседателот Ердоган на границата и сериозно го нарушил работењето на ИСИС. Двете се победи за причината на здравиот разум во арената на предавство.

Дали Едгар Кејс на некој начин знаеше дека Русија ќе го земе јазот во здравиот разум помеѓу духовното раководство и загарантираното уништување на Третата светска војна, која е направена од Западот?

Говорејќи за актуелната состојба на односите на САД и Русија на неодамнешниот самит, Путин рече, во врска со Америка:

“Мора да се издигнеш над бескрајната желба да доминираш. Мора да престанете да дејствувате од империјалистички амбиции. Не ги трујте умовите на милиони луѓе; како да не може да има друг начин освен империјалистичка политика “. Владимир Путин

Путин го насочува нашето внимание кон горилата од 800 фунти во просторијата за која никој друг не сака да зборува: Америка и Западот веќе немаат никаква морално супериорност во светот.

Кејси, исто така, даде коментари за идното морално распаѓање на Америка:

Во финалното читање на светските работи на 22 јуни 1944 година, помалку од шест месеци пред смртта на Едгар, тој му се обраќа на духот и “гревот на Америка”.

215 Прегледи