Глобалистичкиот милијардер Џорџ Сорос сугерираше дека моменталната лажна “трговска војна” на САД и Кина наскоро може да се претвори во жешка. ” Демократскиот донатор и критичар на Трамп за време на екстравагантната приватна вечера на Светскиот економски форум (СЕФ) во Давос, Швајцарија, одлуката на претседателот да ја нарече Кина “стратешки” конкурент во 2017 година е “премногу симплистичка”, објави CNBC. политиката кон Кина не може да се сведе на слоган. Треба да биде многу пософистициран, детален и практичен; и тоа мора да вклучи американски економски одговор на Иницијативата за појас и патот “, рече тој.

” За жал, претседателот Трамп се чини дека следи различен курс: да направи отстапки за Кина и да објави победа, додека ги обновува нападите врз американските сојузници “, додаде Сорос .

356 Прегледи