Home

Влезете на нашата онлајн продавница и купете маици и дуксери со вакви натписи.

Од Лојд Маркус, неифенираниот Американец и мислител.
Лојд има уште еден напис за тоа како движењето ЛГБТК бара да се забрани христијанството? Луѓе, постојано зборувам за ова, бидејќи премногу сохристијани сè уште не го разбираат ова.

Калифорниското про-ЛГБТК собрание Бил 2943 се заканува на слободата на говорот и слободата на религијата за христијаните. Таа користи статут на потрошувачите во државата за да биде незаконска “да дистрибуира ресурси, да продава книги, да нуди советодавни услуги или да упатува некого во библиски базиран модел за помош во врска со родовата конфузија и хомосексуалноста”.

Во меѓувреме, христијаните веруваат дека лагата на ЛГБТК движењето бара само христијанска љубов и прифаќање. Вистината е, движењето ЛГБТК се обидува да го закопа христијанството, нè заплашува во тишина и исчезнување. Христијаните ми рекоа да престанам да ги објавувам моите статии за ЛГБТК агресијата на нивните Фејсбук страници. Еден христијанин ми рече да не ги објавувам статиите на неговата страница на Фејсбук за Планирано родителство кои незаконски тргуваат со абортурни делови од бебето.

Некои христијани сакаат да останат неутрални за политичките и културните прашања за бизнисот и разни други причини. Луѓе, јас никогаш не би арогантно во тоа да им кажувам на возрасните како да ги водат своите животи или страниците на Фејсбук. Она што ме загрижува е христијаните кои сè уште не разбираат што е тоа за кое сме против и христијаните кои ги прифатија агендите на левичарите, верувајќи дека тоа е она што Исус би го сторил.

Ми пречи што христијаните дозволуваат да бидат малтретирани и спречувани да не зборуваат библиски вистини и да шират здрав разум во Америка денес. Пораснав во тешки времиња во Балтимор, научив порано дека никогаш не треба да се предадеш на насилници.

Левичарите во светот ги прикажуваат Израелците како негативци, тврдејќи дека Израел одбива да преговара за мир со Палестинците. Целта на Палестинците е да ги одведат Израелците во морето. Па, како да најдете заедничка основа за да преговарате за мир со луѓе кои ги сакаат другите мртви? Христијаните се занимаваат со истото сценарио со движењето ЛГБТК. Користејќи го својот лажен статус на жртвите, активистите на ЛГБТК го користат секое оружје во својот арсенал за да ги казнат, понижат и уништат христијаните, и конечно го бришат христијанството од планетата.

Лезбејка облечена како свештеник – “човек” присуствуваше на погребот на маќеата. Лезбејката беше непозната за нашето семејство. Сите беа љубезни и љубовни кон неа. Христијанското нешто што треба да се направи е да ѝ помогне на оваа родово-збунета жена да најде мир за да биде жената што Бог ја направи да биде. Одлучно, левичарите во некои држави тоа го направија незаконски да сочувствуваат со Христовата љубов со оваа проблематична жена. Неверојатно.

Исклучително ефикасна тактика на левичарите да ги принудат своите агенди низ грлата на масите е да се прикажат како жртви. Ова ме предизвика да ги превртувам моите очи секогаш кога измамени христијани ме предаваат за да бидам попознат за Црната животна материја и ЛГБТК движењето.

Црната животна Материја е страшна група со злобна омраза финансирана од Џорџ Сорос и групи кои ја мразат Америка и светот. Овие зли луѓе ја промовираат омразата и расно деливата лага дека црнците се малтретирани и страдаат во Америка. Вистината е дека Америка е најголемата земја на можности на планетата за сите кои избираат да одат за тоа. Крај на приказната. Сега, дали можеме да продолжиме понатаму?

Измамени пристојни Американци мислат дека ја прават вистинската работа со тоа што на ниту еден начин не се спротивставуваат на Црните животи и движењето ЛГБТК. Во меѓувреме, Black Lives Matter е агресивно ангажиран во казнување на јужњаци, тепање на Трамповите гласачи, повлекување на историски споменици, атентат врз полициските службеници, и учење бели деца да се мразат себеси за да се роди белото. Луѓето, кои ги подучуваат невините деца да мразат други кои Бог ги направил, е чисто зло.

Подеднакво агресивно тирански е и движењето ЛГБТК, кое се распарува низ целата земја, измачувајќи го секој што некогаш изразил нешто друго освен ентузијастичко одобрување за редефинирање на бракот.

Браќата Бенхам, кои градат домови за сиромашни семејства, требаше да започнат шоу на телевизија “Дом и градина”. Активистите на ЛГБТК ископаа во аналите на минатото на браќата Бенхам за да откријат дека некогаш разговарале за бракот. Ова предизвика HGTV да го откаже телевизиското шоу на браќата Бенхам.

Забележи како казнувањето на браќата Бенхам се трудеше да обезбеди домови за сиромашни семејства. Ова е причината зошто е одвратно сослушување лажни медиуми, со што се зголемува лагата дека левичарите имаат супериорно сочувство кон малцинствата и сиромашните.

Највознемирувачки е тоа што им овозможивме на активистите на ЛГБТК целосно да го киднапираат образованието во јавноста, поставувајќи ЛГБТК часови над читањето, пишувањето и аритметиката.

Активистите на ЛГБТК го принудија извршниот директор на Mozilla, Брендан Ејх, да поднесе оставка откако откриле дека Иих донирал 1000 долари во Пропозицијата 8 на Калифорнија, која го дефинирала бракот помеѓу еден човек и една жена – Божјата дефиниција за бракот. Толку за левичарите да бидат толерантни кон други гледни точки. Во меѓувреме, масите кои го посетуваат сопствениот бизнис, живеат во своите животи, немилосрдно се прекоруваат од измамени Американци и левичари поради тоа што не се поткопуваат доволно за ЛГБТК движењето.

Измамата е моќна алатка за контрола на луѓето. Евреите во Аушвиц пасивно маршираа во гасни комори до смрт, бидејќи нацистите ги измамиле да веруваат дека биле однесени во тушевите. Христијаните пасивно им дозволуваат на активистите на ЛГБТК да ги украдат срцата и умовите на нивните деца, да ги водат христијаните од Христа и да им се закануваат на пасторите со затворска казна за да ја цитираат Библијата. Измамени од движењето ЛГБТК, христијаните пасивно маршираат до смртта на христијанството.

Но, чекајте: според Божјата Реч, на крајот победуваме!

5392 Прегледи