Биди Уникат ! Биди Вистински Бренд ! Биди Вечен ! Избери Преродба ! Кликни ОВДЕ и влези во светот на Вистинскиот ( ВИЗАНТИСКИОТ ) Хуманизам, придружен од Фабулозните Икони и парчиња Уметност. Бескрајни опции  и исполнување на желби !

Ексклузивна – Колекција Византиски Хуманизам !

Екстра Цена! Одличен Принт на најдобриот можен материјал The Fruit of the Loom. Нарачки и во Инбокс.
🚚Бесплатна достава низ цела МК!🇲🇰
💵Плаќање при достава!
🔒Нарачајте без ризик!
📞Телефони за конткат: 076 200 813; 078 849 708
(маици, поло маици, дуксери, женски и детски маици)!  Достапни бои Црна, Сива, Црвена, Плава. Нарачајте и посетете ја нашата онлајн продавница. ( Икони, Уметност ).

Додека во светот владее хаос, анархија и хибридните хуманизам и ренесанса, бидете уникатни со Византискиот Хуманизам (секогаш најсовремениот бренд и вечниот оригинал) и започнете ја преродбата!

Категоризирани во Колекција: Византиски Хуманизам ( Главна Симболика ), Византиски Хуманизам ( Сатира ), Византиски Хуманизам ( Силуета ), Византиски Хуманизам ( Апелирање ).

Опис

Византискиот хуманизам претставува интензивна творечка активност, приближувајќи се кон својот зенит и манифестирајќи една впечатлива аналогија. Византискиот хуманизам верува во виталноста на класичната цивилизација, во нејзините науки и уметности, и ги воздигнува нивните чисти научни и креативни достигнувања. Византискиот хуманизам не отстапува од Догмата ( Столбот – Дрвото ). Тој воопшто не отстапува од Канонот. Едноставно е флексибилен ( непредвидливо променлив во одредени закони ) за чист компромис во вечната борба, жртва и должност ( Разгрнувачко Предание ) во рамките на духовноста, имагинацијата, творештвтото, науката, уметноста, медицината итн.

Чест ни е да споменеме дека Византискиот Хуманизам навистина е вечен Оригинал и секогаш најсовремен Бренд. Тоа не е нешто толку ново, модерно или пак парадоксално на тоа конзервативно или традиционално. Впрочем тоа не само што е Верата во Бога, туку е и Верата во Човекот пред се како и во самиот Себе. Христос имаше вера во Човекот. Самиот Бог има во Човекот и бескрајно го Љуби. Сака Тој да се однесува на начин на кој и за кој е создаден. Зборуваме за СИТЕ под ова Небо. Првиот кој го има ова приметено е Светиот Цариградски Патријарх Фотиј. Тој во времето на Средниот Век кога владееше Хуманизам и Ренесанса – кога ова движење забега во неповрат, го создаде Византискиот Хуманизам како одговор на тоа. За да го создаде тоа ги собра највлијателните научници, професори, теолози и слично и ги изучи сите мрачни, пагански или пак нови филозофии. Врз основа на тоа и огромната и неизмерната љубов и вера во Бог, Човекот и самиот Себе ги интегрираше во православната теологија и смисла за живот и не ги оттргна целосно, бидејќи знаеше да го види Доброто во се.

Криста.мк само го продолжува тоа односно го разбра Свети Фотиј кој во таа доба бил исклучително интелигентна особа и високо духовно и морално изградена. Прав Херој. Прав Воин.

1292 Прегледи