Експерт за телесен јазик ги спореди видео снимките на поранешниот претседател Барак Обама и истакна некои алармантни разлики. Зборовите лесно може да се манипулираат, особено со харизматичните политичари како Обама, но јазикот на телото обично кажува друга приказна. Добивајќи порака која промовира цел, никој никогаш не бил повешт во ова од Барак Обама, дури и ако тоа значи да се протега вистината, или целосно да се лаже.

“Тој повеќе го нема оној сигурен, арогантен тип на менталитет”, истакна аналитичарот зад каналот кој нашироко се гледа. Таа потоа пушти клип од претходниот говор на Обама, и, секако, има забележителна разлика во однесувањето. “И рамењата се појавија, устата му е поцврста, раката му е прелабава пред себе”, продолжи таа. “Заштитна бариера”. Значи, што значи тоа? Па, ако експертот е точен, тоа не е добро за демократите. “Ова е очај. И сето тоа е во неговиот говор на телото … таа доверба веќе не е таму “, изјави таа. “Ние сме во режим на криење. Ние сме под стрес. ”

325 Прегледи