Бидејќи светот станува сé повеќе свесен за потребата за одржливо живеење, има голем фокус на префрлањето од бензин и дизел во алтернативни, обновливи форми на гориво. Една таква алтернатива е електричната енергија и со текот на годините, многу познати производители на автомобили дојдоа до одржливи електрични модели.

Пред пет години Харли-Дејвидсон, кој веројатно е најреномираното име кога станува збор за изработката на мотоцикли, откри дека тие го пуштаат Project LiveWire. Тоа беше нова идеја да се создаде мотор целосно полнет со електрична енергија со километража од 60 милји. Но фановите беа малку изненадени од фактот дека моторот би бил подготвен само во 2021 година.

Сепак, науката и технологијата направија одлични откритија само во последните пет години, особено во однос на батериите. На 7 јануари 2019 година, компанијата направи голема најава дека тие биле подготвени да го стават моторот  LiveWire на пазарот до август, многу пред нивниот краен рок од 2021 година.

257 Прегледи