Истражувачите на психоделични лекови конечно можат да започнат со обезбедување на психијатриски пациенти со псилоцибин, главната состојка во магичните печурки, по официјалното признавање од страна на американската администрација за храна и лекови (ФДА). Псилоцибин терапијата за депресија е отпорна на третман, покривајќи околу 50 проценти од пациентите дијагностицирани со клиничка депресија во САД и добиле “Определување на терапијата” од страна на ФДА. Историската одлука во суштина признава дека елементите во рамките на психоделиците како магичните печурки значително им помагаат на луѓето со депресија. “Прогласувањето на пробивната терапија е силно одобрување за потенцијалот на терапија со псилоцибин “, рече Робин Кархарт-Харис, шеф на психоделичната истражувачка група на Кралскиот колеџ во Лондон.

474 Прегледи