Федерер присуствуваше на многу други тениски настани. Швајцарскиот играч е многу активен, бидејќи има 11 спонзори, а со текот на годините дојде и до многу важни и познати личности. “Пред десет години, го запознав Доналд Трамп на забава во Њујорк од страна на Ана Винтур”, објави Федерер во интервју за Coopzeitung. “Го сретнав Владимир Путин во Санкт Петерсбург на наградите Лауреус Спорт, каде што во 2008 год. беше избран за светски спортист. Одеднаш Путин стана и ги заокружи сите за да ги поздрави. Јас не зборував со него лично. Седев на маса со двајцата (Трамп и Путин). ”

 

228 Прегледи