Што ќе прават Рафаел Надал и другите членови на Биг 4 откако ќе завршат со своите тениски кариери? Шпанецот, Роже Федерер, Енди Мареј и Новак Ѓоковиќ се веќе на возраст која е над 30 години и нивното пензионирање не е толку далеку.

Зборувајќи за The Tennis Podcast за Надал, новинарот Дејвид Ло рече: “Мислам дека ќе тренира. Затоа што смета дека тогаш ќе може да се канализира. Погледнете каков беше на Дејвис Купот минатата година. Мислам дека тој беше совршен капитен на Дејвис купот.

Мислам дека тој е таква личност, му треба нешто. Како во една фудбалска аналогија, каде тој веднаш би бил фудбалски менаџер. Можев да го видам како го прави тоа. ” Кетрин Витакер додаде: “Надал е оној за кој најмногу се грижам.

Роже Федерер ќе оди и ќе биде извршен директор на нешто, Ѓоковиќ ќе биде политичар, (Енди) Мареј ќе биде тренер или аналитичар или ќе води кампања или нешто слично. Што ќе прави Надал? Дали ќе лови риби? Се разбира (тој ќе има работи за кои е страстен), но од ден на ден? Што ќе го окупира секој ден? Нема ли да оди секој ден за да биде на биро во костум на неговата академија ? Да, тој очигледно е целосно посветен на тоа, одлично.

332 Прегледи