Фејсбук изработи модул со помош на милијардерот Џорџ Сорос во обид да ги отстрани “несаканите” конзервативни содржини од платформата за подобро регулирање на следните избори. Марк Цукерберг и неговата “социјална” мрежа се надева дека ќе се ослободи од вестите за про-Трамп мислења пред големите избори во САД и ширум светот. Најголемата светска компанија за социјални медиуми сака да ги отфрли страниците, групите и поединците кои објавуваат содржини кои покажуваат поддршка за Доналд Трамп за да спречат корисниците да бидат “измамени”  во тоа да гласаат за него повторно на следните американски претседателски избори “Фејсбук” објави дека ќе ги користи Соросоидните “Дигитални истражувачки одделенија на Атлантскиот совет за следење на мисии за време на изборите и други високо чувствителни моменти” за да се осигура дека нема да се мешаат на избори.

293 Прегледи