Стапката на наталитет во светот се преполови во последните 50 години од околу 3,6 раѓања по жена на само 1.8. Ова се совпаѓа со подемот на феминизмот како официјална светска идеологија за половите.

Ние сме биле условени да се потсмеваме на идејата за заговор. Идејата дека луѓето би можеле да планираат да им наштетат на другите без претходно да ги предупреди своите жртви е премногу незгодно да се размислува!

Ние сме како патници во автобус кој постојано има “несреќи” кои предизвикуваат нераскажана смрт и страдање. Ова се војни, депресии и епидемии итн. Веќе го завршивме најкрвавиот век во човечката историја: Аушвиц, Дрезден, Руанда, Хирошима, Камбоџа. Повеќе од сто милиони луѓе беа убиени, а тоа не ги надминува абортусите во бројка.

Продолжуваме да го менуваме “возачот”, но несреќите не престануваат. Тоа е затоа што сите возачи ги земаат своите нарачки од истиот ѓаволски извор.

Бидејќи човечката раса бега од патот, не ја достигнуваме нашата дестинација. (…)

Читателот “Пат” минатата недела напиша дека “му е тешко да верува дека една група елити не би можела да се согласи за ништо, а камоли да донесат многу лоша агенда … [Се чини дека процесот на постигнување на оваа агенда е премногу бавен за сите лоши луѓе … бара премногу беспрекорна, лесна, тајна, соработка … Единствениот ентитет со таков план и трпеливост со таков ќе треба да биде самиот ѓавол, нели? ”

На почетокот на 20 век, огромни богатства биле изградени од монополски капиталисти како Ј.П. Морган и Џ.Д. Рокфелер. Што е монопол, но желбата да се “има сето тоа”, и да се испровоцираат сите други од постоење. Злото е духовен рак кој се обидува да “исполни” самиот не во Бога, туку во безгранично стекнување материјал и сензуален вишок.

Тоа не беше голем скок за Џ. Д. Рокфелер да тргне од сопственост на нафтената индустрија, фармацевтската индустрија, банкарската индустрија и сл. Да сакаат да го поседуваат целиот свет.

Рокфелер и неговата фондација биле во првите редови на “контрола” на населението и движење на еугениката. На крајот на краиштата целта е да се намали популарноста на Земјата по едноставна искривена причина дека колку што е помалку за вас и мене, толку повеќе ќе има Џ. Д. и неговите пријатели.

 

296 Прегледи