Мечевите се судрија и медовина течеше во рамки на долгиот викенд за Денот на трудот во московскиот Музеј-Парк т.н Коломна, на Четвртиот меѓународен турнир посветен на Свети Ѓорѓија. Околу 120 водечки историски реенкери се собраа од целиот свет да учествуваат на еден од најголемите историски фестивали во светот, каде Средновековното витештво беше прикажано во сите детали.

Фотографии од Анатолиј Горјанов / Pravoslavie.ru

 

296 Прегледи