Технологијата е меч со две острици, ни помогна на толку многу начини да ги споделуваме информациите со креирање на нови идеи и решавање на повеќе проблеми. Но, се разбира, има потемна страна. Артистот Дона Стивенс ја истражува темната страна со децата. Владите сè подобро знаат дека децата се како сунѓери, па така и во раните години. Ставете ги во близина на возрасен кој се колне, тогаш, се разбира, тие ќе го соберат тоа во себе и ќе почнат да повторуваат. Како и микробрановите оброци, исто така брз и лесен заклучок за да ги држиме нашите деца пред телевизорот е да ги задржиме сосема тивки.

 

486 Прегледи