Франција издаде официјална забрана за мобилни телефони што децата ги користат на училиште во обид да се борат против малтретирањето, насилството и сексуализацијата од порнографски видеа. Новиот закон ќе ги види сите основни училишта во земјата забранети да користат мобилни телефони, паметни телефони, таблети, и часовници, почнувајќи од денес. Новиот закон е дел од предизборната кампања на претседателот Емануел Макрон.

274 Прегледи