АФРИКА ПРВА. Малата нација во Африка е подготвена да преземе голема биотехнолошка коцка.

Во средата истражувачите објавија дека добиле зелено светло од владата на Буркина Фасо за ослободување на генетски конструираните комарци во дивината.

Потегот е дел од долгорочниот план за искоренување на видот кој пренесува маларија. Ова ќе биде првото ослободување на било кои генетски модифицирани животни во африканската дивина (генетски модифицирани комарци се ослободуваат во дивината на друго место).

350 Прегледи