AI – Artifical Inteligence, Вештачка Интелигенција – ВИ

Ако се сеќавате, истражувачите од Google Brain објавија дека создале вештачка интелигенција (AI) наречена AutoM, AI која е способна да создава свои AIs. Неодамна, Google го откри својот најголем предизвик на AutoM и се разбира, создаде уште едно “дете”, АI што е засрамено од сите свои човечки колаборативни AIs. Истражувачите на Google рекоа дека “детето” АI и создавањето на AutoM (AI), има задача да препознае објекти – луѓе, автомобили, семафори, рачни торби, ранци, во видео во реално време. AutoML ќе ја процени работата на NASNet на задачата, потоа ќе ги користи информациите собрани од податоците за да го подобри своето “дете”, дури и да го повторува процесот “одново и одново”.

458 Прегледи