Најпрвин, мораме да напоменеме дека и покрај тоа што Авалон можеби се во огромна мера нечија перална за пари, иако ова воопшто ниту на крај памет неможеме да го тврдиме, сепак во овој момент Ние немаме подобар Ангел Чувар од нив. Сите перат пари. Има разлика само какви пари и на кој начин. Многу начини на финансиско работење законски се перење пари и нелегални, а во многу случаеви се секогаш исправно пропрани и воопшто не биле против Бога или Кодот на Живеењето ниту пак Моралот го повредиле.

Авалон, Вам ви се обраќаме, Бог нека ве Благослови, побарајте си и Благослов од Свештено Лице ( 🙂 ), а од нас имате АМИН и се надеваме од сите блажени луѓе припадници на оваа наша Драга Татковина.

Идеалите често се косат. Светот е во дуализам. Ако браните едно рајата нужно ве категоризира во другото. А всушност животот воопшто не е така по Код. Навистина има многу нијанси на сиво. Но, навистина има и Небесно Плаво, Маченичко Црвено, Тагувачко Црно, Чуварско, Напоменувачко, Визионерско Зелено итн. Што значи не се дели се на црвено и плаво. Офарбано и неофарбано. Единствената поделба е на нешто што е Христово и нешто Антихристово. А како наједоставно знаеме што е Христово !? Тоа што не го руши кодот на природата. Кодот на совршено поставеноста. Ако создадете вештачко животно знајте дека некој Род набрзо ќе изумре. Секогаш Бог одговара на нашите Пре-Супериорно Хуманистички потфати. Всушност не од Инает. Не функционира тоа така. Тоа е Холограм. Бумеранг. Едноставно така се одвиваат Божјите Начела.

Како знаеме дека Шоуто Звезде Гранда или Гранд Продукцијата се многу повеќе Антихристов потфат отколку што имаат нешто Христово !?

Видете вака, тоа се луѓе Да, и секако дека многумина членови припадници на оваа Секта го доживуваат тоа како професионализам и си имаат свои животи каде успева да не допре тоа до нив. Секоја Чест за Тие !!! Што значи секаде има Христово, нема крај или катанец за таа Сила. Некој ја гледа некој Не !!! Но што е со Оние кои свесно, намерно ја спречуваат таа убава Енергија и шират Вируси !? Искрено само Островот на Педерите Миконос можеби е повеќе Содомо-Гоморски на Балканот.

За, ваша информација многу од правците на музиката кои вие ги доживувате за лоши се всушност со многу убави Пораки. Исто за ваша информација и оние краеви како Скандинавија кои во суштина се нависитна про-сатански ориентирани во многу од нивните идеали а воедно и правци на музиката ( регион со рекорден број метал-бендови ), делуваат буквално како личностите од Стариот Завет. Многу од вокалите на овие бендови имаат енормно слична инкарнација духовна на Светиот Цар и Псалмист Давид. Оној кој истражувал знае точно за какви метаморфозични преобраќања постојат во Свеста и Срцата на огромен дел од нивните Вокали. Метал бендовите од овој регион се познати по тоа колку хулат на Бога. Затоа и се преобраќаат на крајот. Секој со своја приказна и со метаморфоза и целосна трансформација во нивните текстови и начин на живот. Постојат докази за тоа колку го примиле Христијанството и преку својата музика го ширеле. Што значи овде има константна Духовна Глад и Жед. Постојана Борба со Бога и Барање на Бога.

Гранд Продукција

Искрено не е ни важно веќе кој е Сопственик, кој Шеф, кои се првите луѓе, што е Лепа Брена, кое колку чини, од што се заработува до која мера е ова Глобален Бренд и така натаму. Од проста причина што кога гледате дека се вкорениле до катастрофални размери кај популацијата веќе навистина таа болка не сака да истражува вакви работи како што е текот на финансии. Новинарското пецкање кај овие Селебритис веќе не допира како во крајот на 90тите и почетокот на овој Век. Ова се Илуминатите на Балканот. Милионските суми, аранжмани, мода, начин на прикажување, сали, бројот на луѓе припадници на оваа заедница, се само една Паганска Кула во рамки на еден Илузионистички Парадокс каде двете страни на тој Парадокс се со еден збор Мизерија.

Многумина ќе речат абе што има врска. Музика слушаме се веселиме. Ок. Има некогаш добри песнички за расположение. Разбираме. Но, 0,01 %.

Луѓето беа наштелани да поверуваат дека Турбо Фолкот или пак Гранд Продукцијата како и Пинк Телевизијата се наследници на Југословенската музика па и на одржување на Југо-идеалите. Но, ова е фарса. Буквално. Дури и да им било тоа намерата некогаш и некаде, сепак видливо е колку Ѓаволот ги сменил шините на возот во кој се качиле. Музиката на ЕКВ или било кој уметник од добите на Југославија од сите земји членки на оваа федерација, биле симбол за Квалитет. Корнеле Музика со еден збор. И тоа никогаш не било Турбо Фолк. Напротив, имале силна електронска музика, силен рок, навистина квалитетни изведувачи и уметници. Од друга страна на овие простори отсекогаш имало достоинство. Семејни Вредности, Морал, Љубов. Тоа ни е во кодот. И покрај тоа што можеби Црквата пак страдала во времето на Комунизмот, сепак сите ќе се сложат со Квалитетот кој Уметниците го поседувале. Но, како што оваа Продукција го имаа убиено Моралот и Љубовта и Достоинството никој не успеал. Само Груевски и Мијалков можеби успеале. А зошто се си мислам Јас кој пишувам дека некако како да се поврзани !? Па Да, преку нив ни се увезе на нашите простори и ни се вкорени простотилук. Кафана на Балкану. Сељачизам да Коска.

Дали сте обрнале внимание на нивните текстови. Аца Лукас, Миле Китич, Јелена Кралеуша !? Уби га, закољи га, Узми му паре. Нека пати, Умри, Хочу паре, Кучу. Алоооооооооо… Нормално ли е ова !? Зарем ова за вас е Уметност !? Вака ли создавате прототип за мелем на душа за кој што и постои нешто што се вика Музика !? Вака ли се веселите !? Музиката на крајот не е ни битна. Ритамот па дури и Текстот ќе се преболи. Но, што е со Ѕвездите омилени на овие простори !? Што е со нивните животи !? Со тоа како се доживувани !? Какви идоли создаваме на младите па и на старите !?

До крајот на 90тите никој незнаеше за прељуба, за спонзоруши, папараци, за вили, базени, курчење ( простете на збор ), разводи, тепање жени, педери, многу дрога, бегање на Запад од размери како никогаш претходно. Да тоа си постои на Запад во Илуминатските структури. Па дури и таму од каде што и потекнува сето ова е подостоинствено од Гранд Продукцијата. Се обидуваат да пренесат нешто. Што !? Со еден збор ова се Илуминатите за сиромавите.

Да не зборуваме за стајлингот. Голотијата. Трачевите. Судските вечно неразрешени караници, спорови и препукувања. И после Цеца имала Духовник !? Ги израснала децата !? Јелена имала Маж !? Северина !? Да не зборуваме за другите. Се е тоа Ок. Секој заслужува 1000 шанси. Баш ни е драго ако си се ситуираат овие дами па и мажите кои нема да ги споменеме. Но, да се создава Идол од вакви личности сепак Не. Нека, не се забранува. Оној што сака нека слуша. Но, нека не се затвараат каналите за влез и проекција на Вистинска Музика. Концерти, Вистински Уметници. Нека не страда квалитетот поради машината за пари т.н Гранд. Безмилосно е.

Неможете порното, дрогите, голотијата, разводите, кавгите, глупиот хумор, препукувањата, гордоста, лицемерието, да го вкоренувате секаде. Неможете да забранувате вие. Неможете вие да ги контролирате цените и начинот на работа на уметниците поготово не на домашните. Вие со еден збор сте Содом и Гомора на Балканот. Проклетии класични.

– Доказ дека секогаш може бетер кога некои медиуми се во прашање и дека за некого вечно дното ќе биде горе. Пушташ телевизор и гледаш реклама „Ѕвезде гранда Македонија аудиција“. Барем ова не било до сега! И еј, и во дното доцниш минимум 20 години за тие што најмногу кашкаат зад Европа во регионот. А, после се чудиш, ова-она, зошто било ова вака, а не така. Културен отпад и отров – пишуваше уште пред 3 години на официјалната страница на Авалон продукцијата на „Фејсбук“.

Така да, Авалон ви посакуваме да ја вратите Љубовта во текстовите да овозможите добра музика. Да бидете добар финиш и проџектор, заедница, координатор на сите добри уметници. Проектирајте го квалитетот и одвнатре надвор, и однадвор донесето го внатре. Едноставно Војувајте !!! Сите навиваат за ВАС !!!

5336 Прегледи