Луѓето се премногу уплашени од ракот и тоа со причина. Болеста на 21-виот век која неконтролирано се размножува може да ги зафати скоро сите човечки органи.

Статистички гледано, скоро половина од сите Американци ќе имаат некаква форма на рак во текот на животот, а половина од тие случаи ќе завршат смртоносно.

Факт е дека ракот се јавува кај човекот поради конзумирање на најразлични хемиски супстанции (преку храната, водата, воздухот и сл.), па затоа се поставува прашањето: Дали би пробале да го изгаснете огинот кој се запалил поради бензин, со доливање уште толку бензин врз него?! Никој при здрав разум тоа не би го направил, а истото тоа треба да го практикуваме и со ракот и хемотерапијата која во случајов е средството со кое го гасиме пожарот.

Па зошто тогаш, милиони луѓе низ светов веруваат дека хемотерапијата е прв избор за лечење на ракот?!

Ако можеме да ги филтрираме сите хемикалии од се што јадеме, пиеме и дишеме во текот на денот, најверојатно ќе можеме да наполниме цела чаша. Најдобар начин за спречување и сопирање на ракот е да престанеме да конзумираме хемикалии.

Топ 10 хемиски супстанции кои предизвикуваат рак:

  1.  Хемиски инсектициди, хербициди. Вклучувајќи ги ГМО и глифосат.
  2. Хемиски лекови и вакцини.
  3. Избеливач и амонијак во храната.
  4. Боење на храната со хемиски препарати.
  5. Тешките метални токсини од индустријата кои ги загадуваат фармите.
  6. Хемикалиите од автомобилите и индустриите.
  7. Радијација и нуклеарно зрачење.
  8. Хемиски засладувачи.
  9. Нитрати и нитрити (се користат за долготрајност на храната)
  10. Хемотерапија (уште толку го забрзува ширењето на ракот)

 

504 Прегледи