Храмот Христос Спасителот е соборна црква која ги чува спомените од подвигот на рускиот народ во војните против Наполеон. Иконите со кои е украсен се вистински курс по иконопис. Во денешново наше видео, погледнете репортажа од овој централен храм во кој се донесуваат најважните одлуки за православниот свет, но и се служи литургија во која секојдневно се случува тајната на принесување на Христовото тело во причеста.

(За македонски превод притиснете „СС“ )

273 Прегледи